Arberseehaus / 94252 Bayerisch Eisenstein

New passive house constructed in the traditional style provides stunning views

For the construction of the new Arberseehaus restaurant in the Bavarian Forest in Germany the architects chose a traditional design and combined this with a very high level of energy efficiency. Inside, the restaurant features windows and doors with an oak look, while outside the moss green colour blends in perfectly with the traditional façade style and the surroundings. Special glass sliding elements were also developed for the large, easy to operate windows, which allow stunning panoramic views over the lake.
 

Window manufacturer: Schreinerei Geiger, Drachselsried

Location: 94252 Bayerisch Eisenstein, Germany

Product: Eforte, Inoutic lift and sliding door

Colour: Moss green outside (Dec. 134), inside Winchester XA (Dec. 7) with oak look